Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Update aanleg Steenwijkerland kernen - december

16 december 2020


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen Steenwijkerland is in volle gang. Het aantal abonnementen is nog flink gegroeid de afgelopen tijd. Dat is mooi! De aannemer sluit eerst de inwoners aan die tijdens de campagne een abonnement hebben afgesloten. Daarna komen zij terug voor de inwoners die na de campagne een abonnement hebben afgesloten. Voor deze eerste groep klanten graaft de aannemer op dit moment de laatste kilometers. Voor de kerstvakantie zijn de civiele werkzaamheden daarvoor afgerond.

Hoe staan ​​we er verder voor?

Onderstaande planning geldt voor de klanten die een abonnement hebben afgesloten tijdens de glasvezelcampagne. De klanten die later een abonnement hebben afgesloten, worden daarna aangesloten.

Deelgebied 1: Scheerwolde, Tuk, Bergstein, Steenwijkerwold, Willemsoord, Oldemarkt en Paasloo
(PoP-gebieden TUK-01, STWW-01, ODM-01)

In Scheerwolde, Bergstein en Tuk, Steenwijkerwold, Oldemarkt en Paasloo maakt het merendeel van de klanten inmiddels gebruik van hun glasvezelverbinding. 

De graafwerkzaamheden om de 100 later toegevoegde (nieuwbouw) woningen in Bergstein aan te sluiten zijn inmiddels ook gereed. Begin volgend jaar start de aannemer met het maken van de huisaansluitingen. We houden de bewoners persoonlijk op de hoogte van de planning.

Door een grote reconstructie in Willemsoord worden de klanten in dit dorp via een alternatieve route aangelegd. Dit heeft extra voorbereidingstijd gekost. Inmiddels is de aannemer klaar met de graafwerkzaamheden. Voor de kerst worden de glasvezels in de buizen geblazen. In januari start de aannemer met het maken van de huisaansluitingen.

Deelgebied 2: Vollenhove, Baars, Ossenzijl en Blokzijl
(PoP-gebieden VLH-01, OSZ-01, BZ-01)

In Vollenhove, Baars, Ossenzijl en Blokzijl zijn de graafwerkzaamheden klaar en heeft 99% van de klanten de glasvezelkabels voor de gevel liggen. Ook bij de laatste adressen ligt in december de aansluiting tot aan hun woning. Een deel van de klanten heeft al de huisaansluiting in zijn woning. Begin volgend jaar gaat de aannemer verder met het realiseren van de huisaansluitingen in deze dorpen. 

Als de huisaansluitingen gereed zijn, stuurt de dienstaanbieder het activatiepakket op. Daarna kunnen deze klanten gebruikmaken van de glasvezelverbinding! De periode tussen het installeren van je glasvezelkastje in de meterkast en een werkende verbinding is ongeveer 5 weken. 

Deelgebied 3: Kuinre, Zuidveen, Onna, Kallenkote, Blankenham, Eesveen, Giethoorn, Sint Jansklooster en Wanneperveen
(PoP-gebieden KR-01, OSZ-01, ZDVEEN-01, ESVN-01, GTHN-01 & 02, JK-01 & 02, WAV-01 & 02)

Op Blankenham na, is de aannemer voor de kerstvakantie klaar met de graafwerkzaamheden in alle dorpen van deelgebied 3. In Kuinre, Zuidveen, Eesveen is de aannemer op dit moment volop bezig met de huisaansluitingen. Ze zijn hier nog tot januari mee bezig. Daarna volgen de overige dorpen volgens planning

Status van jouw adres volgen? 

Wil jij volgen wat de status van de aanleg is voor jouw adres? Doe de postcodecheck en bekijk de meest actuele planning.